The Innocent aku


Antara komen2 yg diterima di FB, hurm...

Rasanya apa yg dimaksudkan kwn2 aku ni muka tegas kot. Garang tu macam tak patut plak. Akula org yg paling penyantun dalam seluruh bilik ini. Ada juga junior2 (palapes) aku yg
masih takut2 nak tegur gara2 lakonan aku semasa jadi provos dulu. Tapi ingin sy nyatakan disini, itu hanyalah lakonan semata2. Ok? :-)

En Adam Kori ni pelakon, Ni barulah muka garang. Tapi luar MasyaAllah, boleh check FB dia. Baguih da dia skarang

Ini En Tarabas, villain lama yg best. nampak, muka garang atau tegas ?

En joker dlm dark knight, watak villain paling aku suka
ingin aku kupas,sifat tegas dan garang xla teruk sangat. asalkan bertempat. Sahabat Rasulullah saw pun ada yg digeruni musuh dan dihormati oleh shbt yg lain. Saydina Umar alKhattab contohnya. Rasullullah sendiri pun kalau dalam pertempuran akan menjadi garang dan tegas dalam mentadbir tentera. SMalahan sifat Allah itu sendiri disamping Maha Penyayang, Maha Pengampun, juga ada Sifat yang Maha Garang. 


إِنَّ بَطْشَ رَبِّكَ لَشَدِيدٌ = “Sesungguhnya azab Tuhanmu benar-benar keras.” (85:12)


aku rasa tak sesuai rasanya wajah dijadikan cara untuk mengenal hati budi orang. Dibawah ni gambar orang yg bermuka BAIK tapi sebenarnya tidak. 

Gustavo Fring, pengedar dadah dan pembunuh
beliau adalah salah satu daripada pengedar dadah meth yang paling berjaya di barat daya USA. memiliki dan mengendalikan beberapa perniagaan yang sah, termasuk satu rangkaian restoran makanan segera (dipanggil Los Pollos Hermanos) dan syarikat dobi, (menutupoperasi kilang dadah). Gustavo dikenali dgn sikap yang mesra dan rendah diri; Didepan pekerja biasa, dia sangat bersikap mcm bos yg biasa dan selalu menjadi waiter di restoran miliknya.. Setelah siasatan dijalankan, beliau didapati bersalah mengedar berratus kilo dadah meth dan membunuh tidak kurang dari 10 orang dengan tangannya sendiri

Nampak permainan dia di situ? Muka baik je tapi sebenarnya jahat nak mati.

dan ada juga orang bermuka tegas/ garang tapi sebenarnya baik hati

Yang Amat Berbahagia Datin Paduka Seri
Rosmah binti Mansor
walaupun riak wajahnya sedikit garang, tetapi bagus YAB Datin kita ni. nak cerita panjang pun tak pandai. So, boleh cari biografi beliau di kedai2 buku yang terpilih. RM160je satu. Ala... hendset korang harga riban riban, takkan buku RM160 xmampu nak beli. 

Ok. Assalamualaikum







Comments

hai long, jumpe kat cni plak haha^^

good entry tho, stuju sangatt !

butttt


aku x stju org ckp muka long garang. amagad..-.-

kalau grang xkan nyaa aku org first tego long masa kta naik bas kat hep tol x long..

heheh
along said…
couldn't agree more. hahaha, maybe ko tau aku mg baik..ukhh!

atau.. maybe ko lebih garang dari aku. nnt aku check dgn eus. hahah.ok?
haniekunie said…
hihi.. ni entry sentap ke pe
along said…
sentap tak sentapmana la cik Honey. kekadang kecik ati gak bila org dok kata kita garang, walhal tak pernah bbual pun

Popular Posts